Raparperi ,kevään ensimmäinen herkku puutarhasta on yksi lempiraaka-aineistani.Raparperi sopii oivallisesti,sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin.Raparperin sisältämän oksaalihapon vuoksi samalla aterialla suositellaan nauttimaan maitotaloustuotteita.Raparperista saa nopeasti kiehautettua hilloa ,jota jokin aika sitten tein.Sitä on ihana laittaa vaikkapa aamujogurtin joukkoon.Tälläkertaa sekoitin sitä juustokakkumassan joukkoon.Lisäksi kiehautin pintaan paksun raparperi hillokkeen ,lisäten joukkoon liivatetta.
Pohjaan tarvitset:
200 g digestive keksejä
125 g voita sulatettuna
Murskaa keksit ja sulata voi.Sekoita keskenään .Painele tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.Laita jähmettymään jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
Täyte:
2 dl vaahdotettavaa kermaa
1 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rahkaa
2 dl raparperihilloa
4 liivatelehteä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vaahdota kerma.Sekoita muut täytteen ainekset keskenään.Liota pehmenneet liivatelehdet vaikka kuumennetun sitruunamehun joukkoon ja lisää täytteen joukkoon.Levitä juustomassa pohjan päälle.Laita hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mieluiten yön yli.
Lisukkeeksi kiehautin pakastemansikoista mansikkakastikkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti