torstai 26. tammikuuta 2017

Karjalanpiirakat

Aamusella iski pieni inspiraation siemen.Nyt olis karjalanpiirakka päivä.Riisipuuro tekeytymään ja kipeälle pojulle siinä samalla aamupuuroa.Puuron kypsyessä voi valmistaa munavoin piirakoiden päälle.



Puuro:

2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1 litra maitoa
1 tl suolaa
1 muna

Kiehauta vesi.Lisää riisit.Anna kiehahtaa pari minuuttia.Lisää maito.Anna kypsyä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen kunnes kypsää.Lisää lopuksi suola.Anna jäähtyä.Puuron jäähdyttyä sekoita joukkoon kananmuna.

Laita uuni lämpenemään 250-300 asteeseen.Älä käytä leivinpaperia,koska se voi syttyä palamaan näin korkeissa lämpötiloissa.

Kuori taikinan ohje:

1,5 dl vettä (kylmää)
2 rkl rypsiöljyä
1tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja

Sekoita kylmän veden joukkoon muut aineet.Sekoita taikinaksi ja laita jääkaappiin tekeytymään puuron jäähtymisen ajaksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi ja ota pyöreällä muotilla tai esim.vesilasilla taikinasta pyörylöitä.Kauli pyörylät ohuemmiksi ja peitä esim. muovilla kuivumisen estämiseksi.Kun olet kaulinnut kaikki pyörylät täytä ne senjälkeen riisipuurolla.Jätä reunat ilman puuroa.Nosta taikinan reunat puuron päälle ja rypytä reunat.Nosta valmiit piirakat uunipellille ja paista ne kypsiksi.Voitele piirakat uunista ottamisen jälkeen voisulalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti