sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Joulupiparit

Joulu tunnelma syntyy;ainakin meidän perheessä piparitaikinan valmistumisen tuoksusta.Kattilasta tulvivat neilikan,inkiväärin ,kanelin,kardemumman,siirapin ihanat aromaattiset tuoksut saavat veden herahtamaan kielelle.Ruisjauhot ja spelttijauhot sopivat todella hyvin siirappipipareihin ja muihinkin makeisiin leivonnaisiin.

2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
3 tl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
250 g voita
2 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja   itse käytin 2 dl ruisjauhoja,2 1/2 dl ,spelttijauhoja,4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa

Kiehauta kattilassa siirappi,sokeri ,mausteet ja voi.(ruokasooda jauhojen joukkoon).Lisää kananmunat jäähtyneeseen mauste seokseen.Lisää jauhot  ja ruokasooda mausteseoksen joukkoon.Sekoita taikinaksi.Painele valmis taikina kahdeksi litteäksi palaksi ja laita kelmuun käärittynä jääkaappiin vetäytymään seuraavaan päivään.

Kaulitse taikina ohueksi jauhotetulla alustalla .Ota muoteilla taikinasta haluamasi muotoisia pipareita.Laita valmiit piparit leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista n.175 asteessa n.7 minuuttia.Lämpötila ja paistoaika saattavat vaihdella eri uuneissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti