torstai 17. marraskuuta 2016

Rapeat marengit

Marenkien valmistus on näköjään aika extempore hommaa .Hollandaise kastikkeen ja majoneesin teon jäljiltä ;ylimääräisiä kananmunan valkuaisia ja aikaa marenkien valmistukseen.Valkoinen väri ei juuri nyt tuntunut kovinkaan houkuttelevalta ajatukselta.Punainen elintarvike väri oli päässyt loppumaan ja ostoksille lähteminen ei kiehtonut.Joten mietintämyssy päähän punaisen värin ongelman ratkaisemiseksi.Ratkaisu löytyi kuin itsestään;jääkaapissa viime viikolla keitettyjä punajuurikuutioita etikkaliemessä;eiku kokeilemaan.Punajuurikuutiot sauvasekoittimella soseeksi.

6 kananmunan valkuaista
3 dl tavallista hienoa sokeria
n.1/2 dl soseutettua punajuurta

Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset ja keltuaiset puhtaisiin isokokoisiin metallikulhoihin.Vaahdota valkuaisia n.10 minuuttia.Lisää sokeri vähitellen valkuaisvaahdon joukkoon ja jatka vatkaamista,kunnes sokeri on liuennut vaahdon joukkoon.Lisää n.0/5 tl etikkaa,jos haluat valkoisia marenkeja tai punajuurisose vähitellen kunnes värisävy oikea.Etikka tekee vaahdosta kestävämmän .Laita massa kertakäyttöisiin pursotuspusseihin,joissa haluamasi muotoinen tylla.Pursota leivinpaperoidulle uunipellille .Paista 75 asteessa kiertoilma toiminnolla 1 1/2 tuntia,kunnes rapeita.Sammuta uuni ja jätä marengit jälkilämpöön kuivumaan.Irrottele marengit jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti