Briossi; mikä ihana tekosyy burgereiden tekoon. Briossitaikina on mehevien hampurilaissämpylöiden salaisuus. Tälläisenä kylmänä ja märkänä marraskuun pimeänä päivänä ei oikein huvita uloskaan lähteä, niin leivonta on aina hyvä idea. Briossitaikina vaatii jonkin verran enemmän aikaa kuin tavallinen sämpylätaikina, mutta palkitsee leipurin herkullisella ja tuoksuvalla lopputuloksella. Taikinan voi tehdä jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana tai kohottaa pari tuntia huoneenlämmössä ja leipoa samantien. Kannattaa tehdä kerralla vähän isompi taikina, että voi pakastaa osan sämpylöistä. Meillä kylläkin näyttää tällä hetkellä siltä, että kovinkaan montaa ei pakasteeseen asti päädy, kun perheen miesväki käy "maistelemassa "niitä. Uunituoreina ne maistuvat sellaisenaankin ihanilta. Aamupalalla briossit maistuisivat jonkin ihanan hillon ja juuston kanssa.
Tämä ohje on noin 16 reilunkokoiseen briossiin .
näitä tarvitset :
4 dl maitoa
100 g tuorehiivaa (itse käytin kuivahiivaa 2 pussia)
3 rkl sokeria
1 tl suolaa
4 kananmunaa
10 dl vehnäjauhoja
200 g voita (huoneenlämpöisenä)
voiteluun:
2 kananmunan keltuaista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti