Tämä suklaamousse on perheemme klassikko jälkiruoka,jota tehdään kun pitää saada nopeasti jälkiruoka.Valmistus käy sutjakkaasti,kun tarvittavat raaka-aineet kerää pöydälle valmiiksi.Mousseen tarvitaan leivontasuklaata,munia,vaahdotettavaa kermaa ja appelsiinin kuorta raastettuna.Mousse sopii moniin eri käyttö tarkoituksiin esim.kakkuihin.Maitosuklaan voi myös vaihtaa valkosuklaaksi.Joukkoon voi myös sujauttaa erilaisia leivonta karkki rouheita,esim.Marianne crushia tai appelsiini likööriä pieni loraus.
100-200g leivonta suklaata sulatettuna
2 dl kermaa vaahdotettuna
3 -4 kananmunaa
Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman.Vaahdota kerma.Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin.Vaahdota valkuaiset.
Sekoita keltuaiset sulatetun suklaan joukkoon.Sekoita kermavaahto suklaaseokseen.Lisää valkuaisvaahto lopuksi varovasti nostellen joukkoon.
Annostele mousse tarjoilu kulhoihin.Laita jääkaappiin jähmettymään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti