maanantai 23. toukokuuta 2016

Limoncello juustokakku

Sitruunainen juustokakku on nopea valmistaa,vaikkapa kevään ja kesän juhliin.Juustokakut ovat myös siitä käteviä,että ne voi valmistaa hyvissä ajoin vetäytymään päivää paria ennen juhlahetkeä.Kakun voi tehdä myös pelkästä tuorejuustosta,mutta itselläni oli pari ylimääräistä rahkapurkkia,jotka piti käyttää pois.

Raaka-aineet:

2 dl kermaa vaahdotettuna
500 g rahkaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruunan kuori raastettuna ja mehu
1,5 dl limoncello sitruunalikööriä
4 liivatelehteä
1 dl sokeria
200 g digestive keksejä
125 g voita sulatettuna

Hienonna digestivekeksit ja sulata voi.Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.Laita jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.Raasta sitruunasta kuorta ja purista mehu .Laita limoncello ja pehmenneet liivatelehdet.katttilaan .Kiehauta nopeasti,että alkoholi haihtuu,jos aiot tarjota lapsille.

Vaahdota kerma.Sekoita kermavaahdon joukkkoon rahka ,sokeri ,tuorejuusto,sitrunanmehu ja kuoriraaste.Lisää viimeiseksi liivatelehti,limoncello seos.Sekoita tasaiseksi.Laita täyte digestive pohjan päälle.Anna jähmettyä muutama tunti tai mieluiten seuraavaan päivään jäääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti