torstai 19. toukokuuta 2016

Pavlova

Pavlova on näyttävä tarjottava vaikkapa kevään juhliin.Kakkua varten tarvitaan marenkipohja,kermavaahtoa,tuoreita marjoja tai hedelmiä.Soseutin oman pihan mansikoista soseen ,pakasteesta,viime kesän satoa.

Marenkia varten tarvitset:

4 valkuaista

2 dl hienoa sokeria

0,5rkl maissijauhoa

0,5 tl etikkaa



Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sen jälkeen vähitellen sokeri joukkoon.Lisää maissijauho ja etikka.Levitä öljytylle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaiseksi kerrokseksi .Paista kiertoilmatoiminnolla noin tunnin verran tai kunnes tuntuu sopivan rapsakalta.Kuuluu jäädä sisältä tahmaiseksi.

Leikkasin marenkilevyn puoliksi ja laitoin väliin mansikkasosetta ja vaahdotettua kermaa.Päälle laitoin myös kermavaahtoa.Koristelin pakastetuilla oman pihan vadelmilla ja pensasmustikoilla.Päälle vielä tuoreita mansikoita neljään osaan lohkottuina.Viimeistelyksi vielä ketunleivän ja metsämansikan lehtiä ja kukkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti