tiistai 3. toukokuuta 2016

Lehtikaalisämpylät

Aamupalaksi piti leipoa sämpylöitä,kun mökille lähtiessä leivät unohtui kotiin.Onneksi olin tuonut mökille vehnäjauhoja ja sämpyläjauhoja,joista saa loihdituksi vaikka mitä.Kaapista löytyi myös viime kesän runsaan lehtikaalisadon ansiosta kuivattamaani lehtikaalia ja auringonkukansiemeniä koristeeksi.Kuivahiivaakin onneksi oli riittävästi sämpylöihin.Lehtikaali sopi hyvin taikinan joukkoon makua antamaan.

Taikina:

5 dl rasvatonta maitoa
1 pussi kuivahiivaa
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
n.8-10 dl vehnäjauhoja
1 dl kuivattua lehtikaalia
koristeeksi auringonkukan siemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.Lisää sämpyläjauhoihin sekoitettu kuivahiiva seos ja ripaus sokeria maidon joukkoon  ja sekoita tasaiseksi,lisää vehnäjauhoja kunnes sopivan löysähkö taikina.Lisää suola loppuvaiheessa.Vaivaa taikinaa jonkin aikaa saadaksesi taikinaan sitkoa.Kohota leivinliinan alla.Lisää kuivattu lehtikaali taikinaan tässä vaiheessa, kun muotoilet sämpylöiksi.Tee viillot ,kohota jonkin aikaa.Voitele maidolla .Ripottele pinnalle auringon siemenet.Paista 225 asteessa noin 10 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti