Helppo ja ruokaisa poropiiras sopii mainiosti,vaikkapa vappupiknikille.Maistuu lämmittämättäkin hyvältä raikkaan salaatin kanssa.
Pohja:
125 g voita
3 dl hiivaleipäjauhoja
loraus kylmää vettä
Tee ensin pohjataikina.Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot ryynimäiseksi taikinaksi.LIsää hieman kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi.Painele taikina käsin piirasvuokaan,käytä tarvittaessa leivinpaperia apuna painelemalla sen avulla.
Täyte:
150 g kylmäsavustettua poroa
1 pieni purkki smetanaa
2 kpl kananmunia
puolikas punaisesta paprikasta
pensaspapuja paloiteltuina,itselläni oli kasvattamiani vaaleita vahapapuja pakasteesta
parmesaania raastettuna
suolaa,mustapippuria rouhittuna
Sekoita kulhossa smetana,munat,kuutioitu poro ,suolaa,mustapippuria.Ripottele piiraspohjalle paloitellut pavut.Levitä muna-poroseos papujen päälle.Ripottele lopuksi pinnalle paprikakuutiot ja raasta pinnalle parmesaania.
Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes kypsä.
.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti