torstai 28. huhtikuuta 2016

Poropiiras

Helppo ja ruokaisa poropiiras sopii mainiosti,vaikkapa vappupiknikille.Maistuu lämmittämättäkin hyvältä raikkaan salaatin kanssa.


Pohja:

125 g voita

3 dl hiivaleipäjauhoja

loraus kylmää vettä


Tee ensin pohjataikina.Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhot ryynimäiseksi taikinaksi.LIsää hieman kylmää vettä ja sekoita tasaiseksi.Painele taikina käsin piirasvuokaan,käytä tarvittaessa leivinpaperia apuna painelemalla sen avulla.



Täyte:

150 g kylmäsavustettua poroa

1 pieni purkki smetanaa

2 kpl kananmunia

puolikas punaisesta paprikasta

pensaspapuja paloiteltuina,itselläni oli kasvattamiani vaaleita vahapapuja pakasteesta

parmesaania raastettuna

suolaa,mustapippuria rouhittuna


Sekoita kulhossa smetana,munat,kuutioitu poro ,suolaa,mustapippuria.Ripottele piiraspohjalle paloitellut pavut.Levitä muna-poroseos papujen päälle.Ripottele lopuksi pinnalle paprikakuutiot ja raasta pinnalle parmesaania.


Paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia kunnes kypsä.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti