keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Focaccia

Focacciaa on tullut tehtyä useillakin eri resepteillä.Tälläkertaa kohdalle osui Sikke Sumarin resepti,jossa jauhona on durumvehnäjauhot.Hieman sitä tuli silti alkuperäisestä muunneltua.Rosmariinia ei tälläkertaa kotona ollut.Timjami sai korvata sen.

3 dl huoneenlämpöistä vettä
25 g tuoretta hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
2 tl sokeria
400 g durumvehnäjauhoja
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
rosmariinia

Sekoita huoneenlämpöisen veden joukkoon jauhojen joukkoon sekoitettu kuivahiiva,sokeri ja öljy.Älä vaivaa,sekoita vaan kevyesti.Kohota liinan alla tunnin verran.Muotoile leivinpaperilla vuoratulle pellille.Anna kohota vielä parikymmentä minuuttia.Painele sormella koloja taikinaan.Ripottele pinnalle sormisuolaa ja rosmariinia.Paista 220 asteessa noin 15-20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti