maanantai 25. huhtikuuta 2016

Churrot eli espanjalaiset munkkitangot

Vappu,mikä ihana tekosyy herkutella.Espanjalaista alkuperää olevat churrot sopivat mainiosti vappu herkuksi .Churrot valmistetaan tuulihattutaikinan tapaan ja uppopaistetaan öljyssä rapsakoiksi munkkien tapaan ja nautitaan sulatetun suklaan kera.

Churrot on nopeita valmistaa,koska taikinaa ei tarvitse kohottaa vaan sen voi paistaa samantien.



Raaka-aineet:

2,5 dl vettä

100 g voita

1/4 tl suolaa

2,5 dl vehnäjauhoja

3 kpl kananmunia

Paistamiseen 5 dl rypsiöljyä


Mttaa kattilaan vesi,voi ja suola,kiehauta ne.Lisää jauhot vatkaten nopeasti joukkoon,kunnes taikina on pallomainen.Vatkaa munat erillisessä kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää vaahtoon lämmin taikina sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi massaksi ja laita pursotinpussiin.

Kuumenna öljy kattilassa .Pursota taikinnasta 10 cm pituisia pötkylöitä kuuman öljyn joukkoon,vaikkapa saksilla.Varo ettei pursotinpussi koske kuumaan öljyyn ja sula.Kypsennä kauniin ruskeiksi molemmin puolin.Nosta kypsät churrot reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan ja pyörittele kaneli-sokeriseoksessa .

Suklaakastike:

Puoli levyä,vaikkapa Pirkka leivontasuklaata

1 dl kermaa


Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja sekoita sen jälkeen kerma joukkoon.

Dippaa churroja sulaan suklaaseen ja nautiskele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti