Kolme täydellistä raaka-ainetta,jotka toimivat oivallisesti yhdessä tai erikseen juustokakussakin.Sitruuna on lempi raaka-aineeni,sekä suolaisissa että makeissa ruokalajeissa.Juustokakku on siitä hyvä,että sen voi tehdä pariakin päivää etukäteen valmiiksi.
pohja:
200 g digestive keksejä
75 g voita
Hienonna digestive keksit ja sulata voi.Sekoita keskenään ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.
täyte:
200 g 45% tummaa suklaata
4 dl vaahdotettavaa kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rahkaa
1 sitruunan mehu ja kuoriraaste
3 liivatelehteä
200-300 g esim Pirkka lakritsia
Sulata suklaa vesihauteessa.Pilko lakritsit esim.saksilla mahdollisimman pieniksi paloiksi,että ne sulavat paremmin kerman joukossa.Sulata kattilassa pienessä määrässä kermaa lakritsipalat.Sekoita kokoajan.Soseuta sauvasekoittimella ,jos jää isompia paloja.Vaahdota loppu kerma.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Raasta sitruunasta kuoren keltainen osa kermavaahdon joukkoon.Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se.Liota liivatelehdet sitruunamehun joukkoon.Sekoita kaikki aineet kermavaahdon joukkoon sähkövatkaimella vatkaten mahdollisimman tasaiseksi massaksi.
Kaada täyte pohjan päälle.Laita hyytymään jääkaappiin ainakin kolmeksi tunniksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti