maanantai 14. joulukuuta 2015

Juustosarvet

Joulumarkkinoilta löytyi viikonloppuna,minulle aivan uusi tuttavuus,manitobajauho .Manitobajauhossa on erityisen korkea gluteiinipitoisuus.Jauhot ovat erityisen hienojakoisia.Olen jo aikaisemmin käyttänyt pizzataikinan valmistuksessa noin puolet durum vehnäjauhoa ja puolet normaalia puolikarkeaa vehnäjauhoa,koska niin on tullut parempi leipoutuvuus taikinaan.Manitobajauhojen kokeiluun päätin kokeilla juustosarvien leipomisen.Juustosarvista tuli todella meheviä ja kuohkeita.


3 dl manitoba jauhoja

4 1/2dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

200 g leivontamargariinia

2 1/2 dl maitoa

2 pussia kuivahiivaa

Juustoraastetta

Voitelu: kananmuna

Koristelu: seesaminsiemeniä


Sekoita jauhot ja suola keskenään.Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi,kuivahiiva myös.Lisää kädenlämpöinen maito yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.Kauli taikina jauhotetulla pöydällä pyöreähköksi noin sentin paksuiseksi levyksi.Leikkaa taikinasta taikinapyörällä kolmioita.Jaa juustoraaste kolmioille,kierrä rullalle ja muotoile sarviksi.Anna kohota liinan alla.Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.Paista 225 asteessa noin 10 min.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti