perjantai 25. joulukuuta 2015

Lohicheviche

Vuoden vaihtumista odotellessa on hyvä suunnitella tarjottavia etukäteen.Näiden pikkusuolaisten valmistuksessa voi hyvin hyödyntää jouluna hankittuja mahdollisesti ylijääviä raaka-aineita.Aikaisemmin olen tehnyt chevichet tuoreesta kalasta.Nyt käytin jouluksi graavaamaani lohta valmistuksessa,toimii hyvin.Cheviche kypsytetään tässä tapauksessa limen mehulla.Avokadoja halkaisessani päätin käyttää hyödyksi avokadon kuoria tarjoiluastioina.

näitä tarvitset:

graavilohta tai tuoretta lohta

avokadoja

lime sitruunan mehu

tomaattia

punasipuli

tuoretta chiliä

korianteria

Kuutioi lohi pieniksi nahattomiksi kuutioiksi. Halkaise avokado pitkittäin,poista kivi.Kuutioi avokado pienellä vihannesveitsellä kuoressa kuutioksi,irroita kuoresta lusikalla valmiit kuutiot.Laita lohi kuutiot kulhoon,lisää avokadokuutiot ja purista limen mehu avodojen ja lohen päälle.Sekoita varovasti.Kuori ja hienonna sipuli hienoksi.Lisää sen jälkeen seoksen joukkoon.Sekoita varovasti.Hienonna tuore korianteri ja chiliä pieninä kuutioina haluamasi määrä.Sekoita.Tarkista maku.Annostele avokadon kuoren puolikkaisiin tai siroihin jalallisiin laseihin.Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena.Koristele limeviipaleilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti