torstai 31. joulukuuta 2015

Patatas bravas


Espanjalaista alkuperää olevat patatas bravas perunat ovat nyt olleet esillä monellakin taholla.Patatas bravas valmistetaan yleensä paistamalla paistinpannussa liedellä,nyt ajattelin kokeilla niiden valmistamista uunissa.Perunoiden lisukkeiksi tulevat aioli ja tomaattinen kastike.

6 rosamunda perunaa
  punasipuli
2 valkosipulin kynttä
   puolikas punaisesta paprikasta
   pala punaisesta chilistä
  purkki tomaattimurskaa
  suolaa,oreganoa,mustapippuria,sokeria
  spiracha kastiketta

aioli:

1 keltuainen
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl dijon snappia
1 tl suolaa
  mustapippuria myllystä
  rypsiöljyä
  valkosipulia

Tee ensin tomaattikastike

Tyhjennä kattilaan tomaattimurska,hienonnettu punasipuli,hienonnettu paprika,hienonnettu chili ja mausteet.Kiehauta nopeasti.

Seuraavaksi tee aioli eli valkosipulimajoneesi:

Erota keltuainen puhtaaseen kulhoon .Lisää viinietikka,sinappi,ym.Vatkaa sähkövatkaimella rypsiöljy vähän kerrallaan vatkaten joukkoon.Lisää tarvittaessa sitruunamehua ja/ tai omenamehua tai maustekurkun lientä,jotta sopivan löysää.

Pese perunat hyvin tai itse kuorin ne.Leikkaa lohkoiksi pitkittäin.Kierittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla.Levitä uunipellille ja paista noin 225-250 asteessa kunnes kauniin ruskeita ja kypsiä.

Laita lauaselle ensin perunoita,sitten bravas kastiketta ja viimeistele aiolilla.Herkku on valmis nautittavaksi.

Kokeilin myös bataatista ,toimii sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti