Espanjalaista alkuperää olevat patatas bravas perunat ovat nyt olleet esillä monellakin taholla.Patatas bravas valmistetaan yleensä paistamalla paistinpannussa liedellä,nyt ajattelin kokeilla niiden valmistamista uunissa.Perunoiden lisukkeiksi tulevat aioli ja tomaattinen kastike.
6 rosamunda perunaa
punasipuli
2 valkosipulin kynttä
puolikas punaisesta paprikasta
pala punaisesta chilistä
purkki tomaattimurskaa
suolaa,oreganoa,mustapippuria,sokeria
spiracha kastiketta
aioli:
1 keltuainen
2 tl valkoviinietikkaa
2 tl dijon snappia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
rypsiöljyä
valkosipulia
Tee ensin tomaattikastike
Tyhjennä kattilaan tomaattimurska,hienonnettu punasipuli,hienonnettu paprika,hienonnettu chili ja mausteet.Kiehauta nopeasti.
Seuraavaksi tee aioli eli valkosipulimajoneesi:
Erota keltuainen puhtaaseen kulhoon .Lisää viinietikka,sinappi,ym.Vatkaa sähkövatkaimella rypsiöljy vähän kerrallaan vatkaten joukkoon.Lisää tarvittaessa sitruunamehua ja/ tai omenamehua tai maustekurkun lientä,jotta sopivan löysää.
Pese perunat hyvin tai itse kuorin ne.Leikkaa lohkoiksi pitkittäin.Kierittele oliiviöljyssä ja mausta suolalla.Levitä uunipellille ja paista noin 225-250 asteessa kunnes kauniin ruskeita ja kypsiä.
Laita lauaselle ensin perunoita,sitten bravas kastiketta ja viimeistele aiolilla.Herkku on valmis nautittavaksi.
Kokeilin myös bataatista ,toimii sekin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti