Blinit mitä mainioin sesonkiherkku.Pakasteesta löytyi vielä kirjolohenmätiä,joka siellä kutsuvasti odotti pääsyä herkuttelua varten.Olin jo jonkin aikaa sitten ostanut blini pannun ja tattarijauhoja,joilla pääsee oivasti blini herkuttelua lähemmäs.Malttamaton kun olen kaikki pitäisi valmistua suht nopeasti,eli nyt oikaistaan vähän alkuperäisestä blini ohjeesta,joka tehdään jo edellisenä päivänä tekeytymään.
ainekset:
4-5 kananmunaa
n.5 dl täysmaitoa
n.3dl tattarijauhoja
n.1dl ohrajauhoja
suolaa
voita paistamiseen
Riko kulhoon kananmunat,lisää sekoittaen seuraavaksi maito ja kuivat aineet .Anna tekeytyä huoneenlämmössä pari ,kolme tuntia.Paista matalalla lämmöllä,kauniin ruskeiksi.Asettele lautasille hienonnetun punasipulin,mädin ja vaahdotetun smetanan kera.Kokeilin myös tonnikalatahnan kanssa.Hienonsin öljytonnikalan kanssa hiukan majoneesia ja mustapippuria ja sitruunamehua mausteeksi.Nauti alkupalana tai pikkuruokana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti