lauantai 2. tammikuuta 2016

Waldorfin salaatti

Waldorfin salaatti on klassikkosalaatti,jonka voi tehdä monella eri tavalla.Jonkin tiedon mukaan se olisi saanut nimensä New Yorkilaisen hotelli Waldorfin mukaan.Pääraaka-aineena on joko varsiselleri tai juuriselleri,tikkumaisina,julienne leikattuina ohuina suikaleina.Majoneesipohjainen salaatti,johon voi laittaa myös hapokasta omenaa ,ananasta,saksanpähkinää rouhittuna.

raaka-aineet tällä kertaa

2 varsisellerin vartta

1 granny smith omena

   ananasta

  majoneesia
 
  suolaa,mustapippuria rouheena

Viipaloi varsiselleri ohuiksi suikaleiksi.Poista omenasta siemenkota ja suikaloi sen jälkeen ohuiksi suikaleiksi.Jos käytät tuoretta ananasta ,kuori se ja paloittele poistaen puumainen keskusta ensin.Voit käyttää valmista majoneesia tai tehdä itse.

majoneesi:

1 keltuainen
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl sinappia
sitruunamehua
rypsiöljyä

Erottele kulhoon keltuainen,suola,valkopippuri,viinietikka,sinappi ja sekoita sähkövatkaimella.Lisää öljy vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen,kunnes sopiva koostumus.

Sekoita keskenään kasvissuikaleet ja majoneesia vähän kerrallaan,kunnes koostumus oikea.Tarkista maku.

Jos majoneesia jää yli,se säilyy muutaman päivän jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti