Smoothiekakku on aivan oivallinen tapa saada hyödynnettyä viime kesän suurta mustikkasatoa.Meidän perhe viettää kesällä ja syksyllä paljon aikaa metsässä marjoja ja sieniä keräillen.Huvi ja hyöty samalla kertaa.Kakun pohjaksi murskasin digestivekeksejä,joihin lisäsin soseutettuja pakastemansikoita .Makeudeksi hieman juoksevaa hunajaa.
Pohja:
200 g digestive keksejä
1-2 dl pakaste mansikoita
1 rkl juoksevaa hunajaa
Smoothie massa:
500 g maitorahkaa
1 dl fariinisokeria tai hienoa sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 valkuaista
8 liivatetta
1-2 dl appelsiini täysmehua
200 g pakaste mustikoita
Tee ensin pohja .Murskaa digestivekeksit ja soseuta mansikat blenderissä.Sekoita keskenään ja lisää hunajaa.Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.Laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Soseuta blenderissä mustikat ja mehu.Sekoita rahka ja sokerit mustikkasoseen joukkoon.Erottele valkuaiset ja vaahdota ne.Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.Liota pehmenneet liivatteet kuumaan mehutilkkaan.Lisää liivateseos vähitellen vatkaten mustikkamassan joukkoon.Lisää viimeiseksi varovasti nostellen mustikka-rahka massan joukkoon liivateseos.
Kaada smoothiemassa pohjan päälle,tasoita.Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti,mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti