Uusia käyttötapoja muffins pellille.Omenapiirakka on mainio leivonnainen syksyllä ,kun kotimaiset omenat ovat parhaimmillaan.Meillä oli kotiin jäänyt muutama suomalainen lobo omena,jotka tosin olivat jo nähneet parhaat päivänsä.Omenapiirakkaa varten kuorin ja siivutin ne.Tummumisen ehkäisemiseksi kierittelin ne sitruunanmehussa kauttaaltaan.Lisäksi tein vaniljakastikkeen,valmista kastikettakin voi tietysti käyttää ,jos on aikapula.
Pohjan aineet
3 munaa
1,5 dl sokeria
3-4 dl spelttijauhoja tai tavallisia vehnäjauhoja
1 dl maitoa
1 tl ruokasoodaa
1 dl rypsiöljyä
Vaahdota ensin munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Sekoita keskenään jauhot ja sooda.Lisää ne taikinan joukkoon varoen ettei kuohkeus häviä.Lisää öljy ja maito,sekoita.
Voitele muffinspelti.Kaada taikinaa hieman yli puolenvälin.Asettele omenaviipaleet pinnalle.Ripottele päälle vielä hienoa sokeria,että tulee rapea pinta.Itse laiton vielä nokareen voita pinnalle.
Itsellä jäi taikinaa hieman yli,paistoin irtopohjavuoassa siitä vielä pyöreä matalan piiraan.Onnistui myös mainiosti.
Paista n.225 asteessa noin 15 minuuttia.
Vaniljakastike:
3 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
vaniljasokeria tai itse käytin jauhettua vaniljaa
Kastike tehdään vesihauteessa.Sekoita kulhossa kaikki raaka-aineet ja kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes paksunee,älä keitä.Vaniljakastikkeen voi valmistaa monella eri tavalla,tämä on mukaeltu marttojen ohjeesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti