Laskiaispullia on kiva leipoa kotonakin.Ulkona on niin kylmää ettei lenkillekään tarkene lähteä.Leipominen on aina mukavaa puuhaa.Tällä kertaa taikinaan pääsi myös tuo oivallinen Manitoba jauho.Kokonaan en uskaltanut sitä kuitenkaan käyttää,vaan käytin puolet puolikarkeita vehnäjauhoja ja puolet Manitoba jauhoa.
Pullataikina:
5 dl maitoa
2 pussia kuivahiivaa
1tl suolaa
2dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 kananmuna
2 dl rypsiöljyä
n.14-15 dl vehnäjauhoja
voiteluun kananmunaa
koristeluun mantelirouhetta ja raesokeria
mantelimassan valmistus:
mantelijauhetta n.75g
hienoa sokeria
tilkka vettä
Sekoitetaan keskenään,kunnes levitettävää.Voi tehdä myös mantelirouheesta,sitten sekoitetaan vaikkapa sauvasekoittimella ainekset keskenään,kunnes koostumus oikea,levitettävä.
kermaseos:
2 dl vaahdotettavaa kermaa
n.100g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria
Vaahdota ensin kerma.Lisää tuorejuusto vatkaimella tasaiseksi.Lisää ripaus sokeria.
Pullataikinan valmistus:
Lämmitä maito 42 asteiseksi,hieman kädenlämpöä.läpimämmäksi.Lisää ,sokeri, kardemumma,suola,muna.Sekoita osaan jauhoista kuivahiiva,sekoita joukkoon.Lisää loput jauhot,ei liikaa jauhoja.Lisää loppuvaiheessa öljy.Vaivaa taikinaa kunnes tasaista ja irtoaa kulhon reunoista.Anna kohota leivinliinan alla 15-20 min.Leivo taikinasta ensin tankoja ja sitten pätki paloiksi ja pyörittele pulliksi.
Asettele pullat pelleille.Kohota leivinliinan alla.Voitele kohonneet pullat ja ripottele pintaan mantelirouhetta ja raesokeria.
Paista 225 asteessa n.10 min.tai kunnes kypsiä.
Leikkaa pullista hattu .Levitä pullien päälle ensin mantelimassa keskelle.Pursota kermaseos pursotinpussilla.Aseta hattu päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti