keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ranskalainen suklaakakku

Tämä ihanan suklainen kakku on nopea tehdä suklaahimon yllättäessä.Tarvitset suklaata,voita,vehnäjauhoja,sokeria,munia.
Lisäksi tarvitset irtopohjavuoan.

raaka-aineet:

4 munaa
2 dl sokeria
200g leivontasuklaata
200 g voita
3 1/2dl vehnäjauhoja
Uunin lämpötilaksi 200-210 astetta

Sulata ensin voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa.Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi,lähes valkoiseksi vaahdoksi.Lisää vähän jäähtynyt voi-suklaa seos varovasti sekoittaen munavaahtoon,ettei kuohkeus häviä.Viimeiseksi jauhot ,myös varoen joukkoon.

Voitele irtopohjavuoka ja korppujauhota.

Lisää taikina vuokaan.

Paista 12-15 min.Kakun kuuluu jäädä sisältä ihanan valuvaksi.

Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa,jos pystyt.Tarjoile kermavaahdon tai jäätelön kanssa.

Jos haluaa vaihtelua ,taikinaan voi lisätä hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta.Kermavaahdon joukkoon laitoin tällä kertaa lakritsijauhetta ja sitruunan kuoriraastetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti