Talviaikaan täyttävät piirakat käyvät oivallisesti vaikkapa lounaaksi raikkaan salaatin kera.Kotona oli tälläkertaa lhania tuoreita herkkusieniä ja pekonia,jotka päätyivät pääraaka-aineiksi .Lisäksi maukasta Västerbotten juustoa,paprikaa,punasipulia.Pohjaksi muropohja.
Pohja:
3 dl hiivaleipäjauhoja
n.100 g voita
1 kananmuna
2 rkl kylmää vettä
1 tl suolaa
Valmista ja esipaista pohja ensin.Murustele keskenään ensin voi ja jauhot,lisää kylmä vesi ja muna.Painele käsin taikinaksi ja muotoile pallomaiseksi ja laita kelmun sisään jääkaappiin vetäytymään joksikin aikaa.Kaulitse piirasvuoan kokoiseksi ja painele piirasvuokaan,esipaista pohjaa n.12 min.220 asteessa.
Täyte:
n.100g tuoreita herkkusieniä
170g pekonia
1 punasipuli
200 g kermaviiliä
2 kananmunaa
punaista paprikaa
suolaa,mustapippuria rouheena
n.100 g Västerbotten juustoa raasteena
Puhdista ja viipaloi ja hienonna herkkusienet.Ruskista pannulla nopeasti ilman rasvaa.Hienonna pekoni mahdolisimman pieniksi kuutioiksi,itse käytin saksia silppuamiseen.Ruskista pekonit myös rapeiksi pannulla.Hienonna paprika ja punasipuli myös pieniksi kuutioiksi ja kuullota pannulla.Sekoita kulhossa täytteen ainekset,mausta ja kaada esitäytetyn pohjan päälle .Säästä osa juustoraasteesta pinnalle ripoteltavaksi.Laita pinnalle vielä kirsikkatomaatti viipaleita.Paista uunissa n.20- 25 minuuttia tai kunnes kauniin ruskea.
Tarjoile rucola,jääsalaatin kera.Kastikkeeksi tein sitruunan mehusta,öljystä,mustapippurista,suolasta passionhedelmän mehusta vinagretin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti