sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Jauheliha lasagne

Meidän perheessä miesväen lempiruokiin kuuluu lasagne,jota pitää talviaikaan tehdä säännöllisin väliajoin.Itse tykkään laittaa siihen myös selleriä ja porkkanaa raasteena lisämakua antamaan.Itsekasvatetut valkosipulit kuuluvat myös lasgneen.Niissä on tosi voimakas,aromikas maku.

Näitä tarvitset:

tomaattimurskaa
400 g naudan jauhelihaa
sipuli
porkkana
pala mukulaselleriä
2 valkosipulinkynttä
basilikaa,oreganoa,mustapippuria,suolaa,
lasagne levyjä

juustokastike:

0,5 -1 litra maitoa
juustoraastetta
voita,suolaa,muskottipähkinää,viherpippuria
0,5 dl vehnäjauhoja

Ruskista jauheliha.Kuori ja raasta selleri ja porkkana.Hienonna sipulit.Lisää tomaattimurska ja vihannekset pannulle.Lisää vettä ja mausteet.Hauduta miedolla lämmöllä juustokastikkeen teon ajan.

Juustokastikkeen valmistus:

Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa.Sekoita vehnäjauhot joukkoon.Lisää maito kokoajan sekoittaen.Kypsennä jonkin aikaa lisää juustoraaste ,muskottipähkinää ripaus ja murenna viherpippurit joukkoon.

Voitele uunivuoka,mieluiten suorakaiteen muotoinen.Laita vuorotellen vuokaan.Ensin jauhelihaseosta,sitten juustokastiketta,lasagnelevyjä.Vuokaan olisi hyvä saada ainakin kolme lasagnelevy kerrosta.Viimeiseksi juustokastiketta ja ripaus juustoraastetta.

Paista uunissa 200 asteessa n.30-40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti