lauantai 5. joulukuuta 2015

Meidän perheen joulupiparit

Meidän perheessä kaikki tykkää erityisen mausteisista siirappipipareista.Olen myöskin jo jonkin aikaa muutellut perus reseptejä terveellisempään suuntaan .Olen esimerkiksi vaihtanut voin rypsiöljyyn ja vehnäjauhot muihin jauhoihin.Siirappipipareihin olen kokeillut aikaisempina vuosina ruisjauhoja.Tänä vuonna kokeilin myös spelttijauhoa.Taikinan leivottavuus kärsii jonkunverran,koska sitko on perus vehnäjauhoissa parempi.Taikina murenee helposti,mutta onnistuu  kun jaksaa vaivata kärsivällisesti taikinaa.Tässä ohjeessa käytin kuitenkin voita,onnistuu myös esimerkiksi käyttämällä kiinteää kasvimargariinia.

Taikina:

2 dl tummaa siirappia
2 dl hienoa sokeria
250 g voita tai margariinia
3 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl pomeranssin kuorta
3 tl kardemummaa
2 tk neilikkaa
2 tl ruokasoodaa
2 kanamunaa
n.8-10 dl vehnäjauhoja     itse käytin 2dl ruisjahoja,2 dl spelttijauhoja ja noin 4-5 vehnäjauhoja

Valmistus:

Kiehauta kattilassa siirappi,sokeri,voi ja mausteet.

Jäähdytä seos .

Sekoita RUOKASOODA jauhojen joukkoon erillisessä kulhossa.

Lisää kananmunat jäähtyneen siirappiseoksen joukkoon.

Sekoita viimeiseksi jauhoseos massan joukkoon.

Laita taikina muovipussiin tai kelmuun käärittynä odottamaan jääkaappiin .

Anna vetäytyä seuraavaan päivään.

Ota taikinasta muotilla pipareita.

Laita piparit leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista n.210 astessa muutama minuutti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti