Tämä kakku on ihanan suklainen.Koristeilla kakkuun saa erilaisen makumaailman.Tein päälle valkosuklaasta ja punaisesta elintarvikeväristä vaaleanpunertavia suklaa koristeita.Lisäksi ihania tuoreita ja raikkaita mansikoita.
Pohjaan tarvitaan:
200 g digestive keksejä murustettuna
130 g sulatettua voita
Sekoita keskenään tasaiseksi massaksi.Painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.Laita jähmettymään jääkaappiin.
Täytteet:
2 dl vatkattavaa kermaa
4 kananmunaa
200 g leivonta maitosuklaata
200 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
3 veriappelsiinia tai 2 tavallista appelsiinia
1 dl sokeria
Sulata suklaat paloiteltuina vesihauteessa erillisissä kulhoissa.Pese appelsiinit lämpimällä vedellä.Raasta appelsiinin kuorista raaste maitosuklaan joukkoon.Purista appelsiinien mehut talteen.Liota liivatelehdet kylmässä vedessä pehmeiksi.
Vaahdota kerma.Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon ja keltuaiset maitosuklaan joukkoon.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.Lisää puolet kermavaahdosta maitosuklaan joukkoon ja loput valkosuklaan joukkoon.Jaa samalla tavalla valkuaisvaahto puoliksi molempiin suklaa seoksiin varovasti nostellen.
Lämmitä liivatehdet appelsiinimehun joukossa.Jaa puoliksi molempien suklaamassojen joukkoon.
Levitä suklaamassat kerroksittain pohjan päälle.Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota varovasti vuoasta.Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti