sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Siika cheviche

Cheviche on todellista pikaruokaa.Kala raakakypsytetään limen tai sitruunan mehulla.Cheviche on Etelä-Amerikasta peräisin oleva pikkuruoka ,vaikkapa alkuruoaksi tai illanistujaisten herkuksi.Ainekset voi esivalmistella ja pilkkoa hyvissä ajoin valmiiksi ja koota annoksiksi vasta hieman ennen tarjoilua.Kala kuutioidaan tasakokoisiksi,noin nopan kokoisiksi kuutioiksi.


raaka-aineet:

siikafilee nahattomana

yhden limesitruunan mehu

pieni punasipuli

tomaatti

tuoretta ananasta

tuoretta korianteria

tuoretta chiliä

suolaa,mustapippuria myllystä


Leikkaa siikafilee nahatttomaksi ja kuutioi .Laita kalakuutiot kulhoon ja purista limenmehu päälle.Anna raakakypsyä jääkaapissa noin 15 minuuttia.Kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi,kuori ja kuutioi sipuli.Kuori ananas,ota pieni pala chevicheä varten ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.Hienonna pieni pala chiliä .Hienonna korianterin lehdet.Yhdistä kaikki raaka-aineet ja sekoita keskenään.Mausta suolalla ja mustapippurilla.Tarkista maku.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti