torstai 4. helmikuuta 2016

Runebergin torttu

Runebergin torttu on perinteistäkin perinteisempi leivonnainen.Taikinaan voi käyttää lähes mitä vain raaka-aineita,kunhan rakenne vain on melko karkea.Koristeluun pitää kuitenkin käyttää vadelmahilloa ja pomadaa.Runebergintorttu vuokia kun en vieläkään omista,niin piti taas oikein pitkään pohdiskella,että missä ne tortut oikein paistetaan.Jonain vuonna kokeilin paistamista kertakäyttöisissä kahvimukeissa,toimii mainiosti.Mini runebergit paistoin pienissä karkki folio muoteissa.

taikinaan tarvitset:

100 g korppujauhoa
2,5 dl jauhettua mantelia
3 dl spelttijauhoa
kardemummaa
vaniljasokeria
240 g pehmeää voita
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
4 kananmunaa
3 dl sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään.Sekoita keskenään eri kulhossa spelttijauhot,korppujauhot,jauhettu manteli,leivinjauhe,kardemumma ja vaniljasokeri.Lisää sähkövatkaimella vatkaten voi-sokerivaahtoon munat.Lopuksi vuorotellen kerma ja jauhot.

Metalli muotit kannattaa voidella ja korppujauhottaa,saadaksesi tortut irtoamaan paremmin.
Lusikoi taikina vuokiin ja paista 200 asteessa 25-30minuuttia.

Pomadaan tarvitset:

Mansikka tomusokeria,jos haluat pinkin värin tai tavallista tomusokeria
sitruunan mehua
Sekoita tomusokerin joukkoon vähitellen sitruunamehua,kunnes sopiva paksuus.

Koristele jäähtyneet tortut pomadalla ja vadelmahillolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti