maanantai 29. helmikuuta 2016

Puolukka posset

Puolukka on ihanan hapokas metsien aarre monenlaisiin herkkuihin.Sopii suolaisiin ja makeisiin ruokiin lisukkeeksi ja sellaisenaan.Vispipuuron raaka-aineena kaikkien tuntema.Entäs sitten poronkäristys ilman puolukkahilloa tai survosta,ei käy.Poronkäristykseen puolukka,muodossa tai toisessa ,tuo siihen sen pisteen iin päälle.Possettiin olen ollut aikeissa kokeilla puolukkaa jo jonkin aikaa.Tällä kertaa kokeilin keventää rasvattomalla maidolla osan kermasta.Toimii myös oivallisesti.Koostumus paranee,kun teet possetit jääkaappiin päivää paria ennen tarjoamista odottamaan.Mieluiten päivää ennen nauttimista.

tarvitset:
2,5 dl kermaa
2,5 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl sokeria
1,5 dl sokeroitua puolukkamehua
puolukoita koristeeksi

Mittaa pieneen kattilaan kerma ja sokeri.Keitä noin 5 minuuttia,koko ajan sekoittaen.Lisää maito ja kiehauta seos.Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon puolukkamehu.

Kaada seos nätteihin pieniin annoskulhoihin.Itse käytän laseja,miksei myös sievät kahvikupit tasseineen käy.Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin seuraavaan päivään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti