Tuorepastan valmistaminen onnistuu kotioloissakin suhteellisen helposti.Pastakone on kyllä hyvä olla,että saa taikinasta riittävän ohuen ja tasaisen.Valmistus prosessiin kannattaa varata riittävästi aikaa.Pastataikina kannattaa tehdä ensin ja sen jälkeen täyte tortelliineihin.Meillä oli tällä kertaa kotona tuoreita herkkusieniä.Pakkasessa on viime kesältä itsekasvattamaani pinaattia,odottamassa pääsyä johonkin herkkuruokaan.
Pasta taikinaan tarvitaan:
4 1/2 dl durum vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa
tarvittaessa 1-2 rkl vettä
Valmistusohje :
Valmista pasta taikina isohkossa kulhossa tai työtasolla .Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko munat kuopan keskelle.Sekoita munat haarukalla vähitellen jauhoihin.Lisää tarvittaessa vettä varovasti.Kun taikina on koostumukseltaan sopivan tasainen ja kimmoisa,kääri se kelmun sisään vetäytymään .Anna levätä puolisen tuntia.
Täyte:
pieni rasiallinen herkkusieniä
valkosipulia hienonnettuna
suolaa
mustapippuria myllystä
loraus oliiviöljyä
pieni sipuli
Puhdista ja hienonna herkkusienet.Sekoita kaikki täytteen ainekset blenderissä tasaiseksi massaksi tai sekoita kulhossa käsin.
Täyte vaihtoehto :
pinaattia,tuoretta tai pakastepinaattia
suolaa
mustapippuria myllystä
valkosipulia
ricottajuustoa tai itse käytin maustamatonta tuorejuustoa,kun ei kotona ollut ricottaa
sitruunamehua
Sekoita blenderissä tasaiseksi massaksi.Lisää sitruunaa varoen ,ettei tule liian löysä massa.
Leikkaa taikinasta käteen sopivia paloja ja kauli ohuemmaksi.Vedä pastakoneen läpi isoimmalla terällä mutaman kerran.Pienennä pikkuhiljaa ohuemmaksi.Ota sopivan kokoisella pyöreällä muotilla pyörylöitä,itse käytin viinilasia muottina.Laita täytettä pieni nokare keskelle.Kostuta reunat vedellä liimataksesi ne kiinni.Laita päälle toinen pyörylä tai taita puolikuuksi.Näin sait ravioleja.Tortelliineja saadaksesi,taita puolikuuksi ja paina sivut yhteen.
Kypsennä runsaassa vedessä kattilassa,lisää suolaa keitinveteen.Kypsennä nelisen minuuttia.Viimeistele paistamalla kevyesti pannulla öljyssä .Raasta lautaselle parmesan raastetta ja rouhi päälle mustapippuria myllystä.
Paprikahilloke:
1 keltainen paprika
1 punainen paprika
hillosokeria
makeaa chilikastiketta
Hienonna paprikat pieniksi kuutioiksi.Laita paprikat kattilaan ja lisää hillosokeri ja chilikastiketta noin 1 desi.Kiehauta kattilassa noin kymmenisen minuuttia.Purkita kuumana lasipurkkiin.Tämä on tosi kiva lisuke monelle ruoalle.Säilyy parikin viikkoa jääkaapissa,jos ei lopu sitä ennen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti