sunnuntai 28. helmikuuta 2016

Rukiiset nekkuviipaleet

Nämä ovat niin herkullisia pikkuleipiä,että pitää melkein piilottaa,ettei tule napsittua liikaa.Perheen miesväki on hulluna näihin.Kokeilukeittiössäni koitan muunnella ohjeita hippusen terveelisempään suuntaan.Spelttijauhot olivat yllättäen päässeet loppumaan jauhovarastostani,joten ruisjauhot saivat tällä kertaa kokeiluvuoron.

raaka-aineet:

200 g voita
2 dl sokeria
0,5 dl siirappia
2 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl suolapähkinöitä hienonnettuna

Vaahdota voi,sokeri ja siirappi.Lisää vehnäjauho,ruisjauho,leivinjauhe seos ja blenderissä hienonnetut suolapähkinät.Sekoita taikinaksi.Jaa  6 osaan.Leivo tangoiksi.Siirrä yhdelle pellille 3 tankoa.Paina tangot vähän litteiksi.

Paista 200 asteessan.10 min.Leikkaa vähän jäähtyneinä vinoittain viipaleiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti