Raikas ja ihanan kevyt vadelmainen kakku.Puutarhani vadelmapensaat tuottavat vadelmia ämpäri kaupalla.Oman puutarhani sato on kaiken lisäksi turvallista käyttää,koska vältän torjunta-aineita.Vattumatoja saattaa siis löytyä.
Pohjana tässä kakussa käytin ohutta sokerikakku pohjaa,jonka kostutin veriapppelsiinin mehulla.
Pohja:
4 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää jauhot ,joihin sekoitettu leivinjauhe.Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa kunnes kypsä ,noin10-15 min.
Täyte :
2 dl vaahdotettavaa kermaa
250 g maitorahkaa
vadelmia soseutettuna,jos käytät ulkomaisia vadelmia,huomio kuumennus ohjeet
sokeria tai juoksevaa hunajaamaun mukaan
4 liivatelehteä
veriappelsiinin mehua
Vaahdota kerma.Lisää rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon.Lisää liotetut liivatelehdet kuumennetun appelsiinimehun joukkoon.Lisää seos vadelma-rahka seoksen joukkoon.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan.Ota kakkupohjasta sopivan kokoinen pohja ,käyttäen irtopohjavuoan reunaosaa muottina.Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.Kokoa kakku.Kostuta pohja appelsiinimehulla.Tasoita vadelma-rahkaseos pohjan päälle.Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.
Kiille:
Punaista mehua 2-3 dl
2 liivatelehteä
Liota pehmennetyt liivatteet kuuman mehun joukkoon.Anna jäähtyä .Valuta varoen kakun pinnalle.Anna hyytyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti