sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Vadelma-rahka kakku

Raikas ja ihanan kevyt vadelmainen kakku.Puutarhani vadelmapensaat tuottavat vadelmia ämpäri kaupalla.Oman puutarhani sato on kaiken lisäksi turvallista käyttää,koska vältän torjunta-aineita.Vattumatoja saattaa siis löytyä.

Pohjana tässä kakussa käytin ohutta sokerikakku pohjaa,jonka kostutin veriapppelsiinin mehulla.

Pohja:

4 munaa

2,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

2 dl sokeria

 1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.Lisää jauhot ,joihin sekoitettu leivinjauhe.Paista uunipellillä leivinpaperin päällä 200 asteessa kunnes kypsä ,noin10-15 min.


Täyte :

2 dl vaahdotettavaa kermaa

250 g maitorahkaa

vadelmia soseutettuna,jos käytät ulkomaisia vadelmia,huomio kuumennus ohjeet

sokeria tai juoksevaa hunajaamaun mukaan

4 liivatelehteä

veriappelsiinin mehua


Vaahdota kerma.Lisää rahka ja vadelmasose kermavaahdon joukkoon.Lisää liotetut liivatelehdet kuumennetun appelsiinimehun joukkoon.Lisää seos vadelma-rahka seoksen joukkoon.

Kokoa kakku irtopohjavuokaan.Ota kakkupohjasta sopivan kokoinen pohja ,käyttäen irtopohjavuoan reunaosaa muottina.Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle.Kokoa kakku.Kostuta pohja appelsiinimehulla.Tasoita vadelma-rahkaseos pohjan päälle.Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

Kiille:

Punaista mehua 2-3 dl

2 liivatelehteä

Liota pehmennetyt liivatteet kuuman mehun joukkoon.Anna jäähtyä .Valuta varoen kakun pinnalle.Anna hyytyä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti