perjantai 26. helmikuuta 2016

Suklaapuustit

Nämä pullat syntyivät viime kesänä vähän vahingossa,kun mökillä oli kaneli loppu.Pullaa piti leipoa ja jotain kanelin tilalle.Kaapista löytyi onneksi tosi tummaa suklaata.Suklaa raastimella rouheeksi ja kaulitun levyn päälle.Tällä kertaa hieman jatkojalostettin ideaa tuorejuustolla ja tomusokerilla.

Pullataikina:

5 dl rasvatonta maitoa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 pussia kuivahiivaa
kardemummaa
1 muna
1,5 dl rypsiöljyä
noin14 dl  vehnäjauhoja,osan korvasin spelttijauhoilla

Lämmitä maito hieman kättä lämpimämmäksi.Lisää sokeri ,kardemumma,suola ja sekoita.Lisää osaan jauhoista sekoitettu kuivahiiva maidon joukkoon.Sekoita lusikalla.Lisää jauhoja,kunnes sopivan pehmeä taikina.Anna kohota leivinliinan alla puolisen tuntia tai kunnes kohonnut riittävästi.

Täyte:

100 g leivontasuklaata
1 dl tomusokeria
100 g maustamatonta tuorejuustoa

Raasta suklaa karkeaksi raasteeksi.Saa olla reilumpiakin paloja,sulavat kivasti uunissa valuviksi.Sekoita täytteen aineet keskenään.

Leikkaa kohonneesta taikinasta pienempiä paloja.Kauli suorakaiteen muotoiseksi levyksi,levitä täyte levylle.Rullaa levy.Leikkaa noin  kolmen sentin korkuisiksi pulliksi.Asettele paperivuokiin.Anna kohota.Voitele kananmunalla.Ripottele pinnalle raesokeria.Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia tai kunnes kypsiä.

Osasta taikinaa voi tehdä vaikkapa voisilmäpullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti