Tämä mansikkamousse sopii monenlaisten jälkiruokien osaksi tai sellaisenaan jälkiruoaksi.Kakuntäytteeenä myös omiaan.
ainekset:
pakaste tai tuoreita mansikoita
2,5 vaahdotettavaa kermaa
3 valkuaista
1 dl tomusokeria
2 liivatelehteä
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl hienoa sokeria
Ensimmäiseksi keitellään mansikoista kastike,kera hienon sokerin.Kun kiehahtanut,niin soseutetaan sauvasekoittimella sileäksi .Annetaan jäähtyä.
Erottele valkuaiset puhtaaseen kulhoon.Ota keltuaiset talteen,niistä voi tehdä vaikka majoneesia.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi.Vaahdota kerma vaahdoksi,lisää tomusokeri.Laita liivatelehdet liukenemaan kylmään veteen.Kun pehmenneet,. liota ne pieneen määrään kuumaa mansikkasosetta.Sekoita liivateseos kermavaahdon joukkoon.Lisää haluamasi määrä mansikkasosetta kermavaahdon joukkoon,säästä pieni määrä koristelua varten.Kääntele valkuaisvaahto varovasti seoksen joukkoon.Anna jähmettyä jonkin aikaa jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti