Hernekeitto on helppoa,ravitsevaa ja edullista arkiruokaa.Hernekeitto valmistuu vähällä vaivalla lähes itsekseen,mutta vaatii kuitenkin hienoista seurantaa valmistumisen aikana.Kuivatut herneet pitää huuhdella ja laittaa likoamaan veteen ,mieluiten yön yli.Perinteiseen hernekeittoon kuuluu savustetut sianpotkat,joista tulee keittoon ihanaa savuista täyteläistä makua.Yleensä käytän hernekeitossa rimpsuluita,jotka kannattaa laittaa kypsymään heti alussa kattilaan.Tällä kertaa jouduin tyytymään pekoniin,koska kotona ei tämän hernekeitto inspiraation johdosta sattunut muuta possuun vivahtavaa löytymään.
Raaka-aineet:
500 g kuivattuja herneitä
n.2 litraa vettä
2tl suolaa
2 sipulia
2 porkkanaa
1 pkt pekonia tai muuta possunlihaa
Huuhtele herneet hyvin.Anna liota yön yli.Laita kiehumaan liotus vedessään isoon kattilaan tai useampaan pienempään.Lisää myös possunlihat heti mukaan kypsymään.Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat pieniksi paloiksi.Lisää joukkoon.Anna porista miedolla lämmöllä ainakin pari tuntia tai kunnes saostunut riittävästi.Lisää tarvittaessa vettä,jos keitto on liian paksua.Tarkista maku.Tarjoile sinapin ja sipuli hakkeluksen kera.
Hernekeitto sopii hyvin myös pakastettavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti