perjantai 25. maaliskuuta 2016

Quiche lorraine

Mökillä oli tänään perinteiset pääsiäisen puunkaato talkoot.Suolaiset piiraat ovat oivallisia etukäteen valmisteltavia syötäviä.Pohjan tein jo illalla valmiiksi piirasvuokaan  odottamaan aamun paistamista .Täyte valmistuu  nopeasti uunin lämpenemistä odotellessa.

pohja:

3 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
100 g voita
0,5 dl vettä

Murustele voi ja vehnäjauhot keskenään taikinaksi,lisää vettä hieman.Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.

täyte:

pkt pekonia
3 kanamunaa
2 dl kermaa
n.150 g juustoa raastettuna
suolaa,mustapippuria
persljaa
kirsikkatomaatteja koristeluun

Hienonna ja ruskista pekonit pannulla.Raasta juusto.Sekoita kulhossa keskenään munat,juustoraaste,pekoni,kerma ja mausteet keskenään.Lisää suolaa ja mustapippuria.Kaada täyte piirasvuokaan.

Paista 200 asteessa n.puoli tuntia tai kunnes kypsä.Lisäksi raikasta salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti