Mökillä oli tänään perinteiset pääsiäisen puunkaato talkoot.Suolaiset piiraat ovat oivallisia etukäteen valmisteltavia syötäviä.Pohjan tein jo illalla valmiiksi piirasvuokaan odottamaan aamun paistamista .Täyte valmistuu nopeasti uunin lämpenemistä odotellessa.
pohja:
3 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
100 g voita
0,5 dl vettä
Murustele voi ja vehnäjauhot keskenään taikinaksi,lisää vettä hieman.Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle.Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumisen ajaksi.
täyte:
pkt pekonia
3 kanamunaa
2 dl kermaa
n.150 g juustoa raastettuna
suolaa,mustapippuria
persljaa
kirsikkatomaatteja koristeluun
Hienonna ja ruskista pekonit pannulla.Raasta juusto.Sekoita kulhossa keskenään munat,juustoraaste,pekoni,kerma ja mausteet keskenään.Lisää suolaa ja mustapippuria.Kaada täyte piirasvuokaan.
Paista 200 asteessa n.puoli tuntia tai kunnes kypsä.Lisäksi raikasta salaattia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti