maanantai 21. maaliskuuta 2016

Valkosipuli kermaperunat

Valkosipuliperunat  sopii lisäkkeeksi monelle liharuoalle,eikä ole kovinkaan työläs valmistaa.Perunat kypsyvät lähes itsekseen uunissa miedolla lämmöllä.

näitä tarvitset:

n.kilo perunoita
4-5 dl kermaa
2 valkosipulinkynttä
1 banaanishalotti sipuli
ruohosipulia
suolaa

Kuori ja vipaloi perunat niin ohuiksi viipaleiksi kuin pystyt.Hienonna valkosipulit ja shalotti sipuli .Hienonna ruohosipuli.
Sekoita kulhossa perunaviipaleet ja kaikki sipulit keskenään.Lisää kulhoon myös suola ja mustapippurirouhe.Sekoita hyvin.

Voitele uunivuoka kevyesti.Kaada perunat vuokaan ja lisää kerma perunoiden päälle.

Kypsennä 200-210 asteisessa uunissa kunnes kypsiä.

Sopii hyvin karitsan kareen lisukkeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti