maanantai 21. maaliskuuta 2016

Rapea marenki

Nyt se löytyi,nimittäin paras marenki ohje.Hollandaise kastikkeen jäljiltä kotona oli ylimääräisiä valkuaisia,joille piti käyttötarkoitus keksiä.Pääsiäinen lähestyy,kenties pääsiäis marenkeja.Selailin vähän erilaisia ohjeita ja niistä valikoitui tälläinen kokeilu.Aikaisemmin marenkini ovat jääneet vähän tahmaisiksi sisältä.Nyt silmiini osui ohje,jossa paistolämpötila oli 75 astetta.Olen aikaisemmin yrittänyt paistaa muistaakseni 100 asteessa ,eivätkä ole rapaeutuneet vaan ovat tosiaan jääneet sitkeän tahmeiksi.Nyt säädin lämpötilaksi noin 75 astetta ja kiertoilma toiminto.Marengit olivat loppujen lopuksi uunissa varmastikin puolitoista tuntia ja vielä uuni sammutettuna luukku raollaan jonkin aikaa.Onnistuivat loistavasti,marengeista tuli ihanan rapeita ja herkullisia.Voi sitä onnistumisen iloa,toivottavasti joku muukin uskaltautuu kokeilemaan.Marenki purkilla käy kova rapina,kun mies ja poika vähän väliä sitä aukovat.,taitavat loppua ennen pääsiäistä.

raaka-aineet:

4 kananmunan valkuaista
2 dl tavallista hienoa sokeria
nestemäistä elintarvike väriä
0, 5 tl etikkaa

Huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdotetaan ,mieluiten teräskulhossa.Vaahdota valkuaisia 5-10 min.,lisää sokeri vähitellen,samalla valkuaisia koko ajan vatkaten.Lisää tilkka etikkaa,vaahdosta tulee näin kestävämpi.Jos haluat erivärisiä,erota osa massasta toiseen kulhoon.Sekoita väri vatkaimella varoen joukkoon,vähän kerrallaan,kunnes oikea sävy.Laita massat pursotinpusseihin,pursota leivinpaperin päälle pellille.Paista 75 asteessa kiertoilma toiminnolla puolitoista tuntia tai kunnes
rapeita.Anna jäähtyä pellillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti