torstai 24. maaliskuuta 2016

Kinderkakku

Suklaakakku oli poikani toiveena synttärikakuksi,no tässä on suklaata yllin kyllin.Tämä ei sitten ole mikään kevyt kakku.Jos suklaaseen olet hullaantunut,niin tämä kakku saattaa tuoda helpotusta suklaahimoon.Tämä resepti löytyi Marenkia,marenkia blogista.Pohjaan voisi käyttää myös digestive keksejä,niistä tulee kivaa suolaisuutta,jota suklaa saattaa kaivata.


Pohja:
200 g suklaahippu keksejä tai digestive keksejä
n.75-80g sulatettua voita

Valkosuklaa täyte

3 liivatelehteä
145 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl vaahdotettavaa kermaa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Maitosuklaa täyte

3 liivatelehteä
2,5 dl vaahdotettavaa kermaa
200 g leivonta maitosuklaata,esim.Pirkka
50 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Suklaaganache

150 g tummaa suklaata esim.Pirkka
3/4 dl kermaa
1 rkl voita

Koristeluun:
Kinder munia,kinder patukoita,suklaakarkkeja

1.Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat kevyesti.Hienonna keksit .Sulata voi esim. mikrossa ja sekoita keksien kanssa.Painele keksiseos vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

2. Laita valkosuklaatäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Vatkaa kaikki kakkuun tuleva kerma vaahdoksi,yht.5 dl.
Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai varovasti mikrossa.Sekoita tuorejuusto ja sokeri sulaneeseen valkosuklaaseen.Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatelehdet siihen.Lisää liivateseos ohuena nauhana sähkövatkaimella hyvin sekoittaen tuorejuusto valkosuklaaseokseen.Lisää puolet kermasta kevyesti nostellen.Kaada valkosuklaatäyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään n.1-2 tunniksi.

3. Valmista maitosuklaatäyte.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Sulata maito- ja tumma suklaa.Sekoita tuorejuuston sekaan ja lisää sokerit.Sulata liivatelehdet tilkkaan kiehuvaa vettä.Kaada liivateseos ohuena nauhana hyvin sekoittaen tuorejuusto-suklaaseokseen.Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon.Kaada maitosuklaa täyte valkosuklaa täytteen päälle ja laita hyytymään jääkaappiin muutamaks tunniksi tai mieluiten yön yli.

4.Valmista suklaa ganache.Paloittele suklaa.Kiehauta kerma kattilassa kiehuvaksi ja kaada suklaan päälle kulhoon.Odota hetki ja sekoita kunnes suklaa sulaa kerman joukkoon.Lisää nokare voita ja sekoita.

5. Irrota varovasti kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle.Kaada suklaaganache päälle.Koristele kakku Kinder patukoilla,munilla ja suklaa karkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti