maanantai 21. maaliskuuta 2016

Vihreää parsaa ja hollandaisekastiketta

Varma kevään merkki,parsa.Tuore parsa on sesonkiherkku parhaimmillaan.Pääsiäisenä on oiva tilaisuus herkutella tällä ihanaisella herkulla,vaikkapa hollandaisekastikkeen kanssa.Meillä on koko perhe hullaantunut parsaan.Talvella nopean lisukkeen saa nopeasti vihreistä miniparsoista,jotka kypsyvät nopeasti pannulla öljyssä,eivätkä kaipaa lisukkeeksi kuin suolaa ja mustapippuria myllystä pintaansa.




Parsan keitto-ohje

Kuori parsat ohuelti kuorimaveitsellä nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pari senttiä puumaista osaa.

Keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä,noin5-10 minuuttia.Kokeile kypsyyttä tyvestä.

Heti tarjotessasi valuta parsat lävikössä.Jos tarjoat parsat myöhemmin tai käytät vaikkapa salaattiin,jäähdytä parsat jäävedessä,säilyttääksesi kauniin vihreän värin.



hollandaise kastike

150 g voita

3 kananmunan keltuaista

sitruunanmehua

2 rkl vettä

mustapippuria

ripaus suolaa



Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hieman.Mittaa vesi ja keltuaiset kulhoon ja sekoita keskenään.Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti pallovispilällä kuohkeaksi ja sakeaksi.

Ota kulho vesihauteesta.Kaada sulatettu voi keltuaissekseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Mausta kastike sitruunamehulla,suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile.Nauti.Herkuttele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti