Varma kevään merkki,parsa.Tuore parsa on sesonkiherkku parhaimmillaan.Pääsiäisenä on oiva tilaisuus herkutella tällä ihanaisella herkulla,vaikkapa hollandaisekastikkeen kanssa.Meillä on koko perhe hullaantunut parsaan.Talvella nopean lisukkeen saa nopeasti vihreistä miniparsoista,jotka kypsyvät nopeasti pannulla öljyssä,eivätkä kaipaa lisukkeeksi kuin suolaa ja mustapippuria myllystä pintaansa.
Parsan keitto-ohje
Kuori parsat ohuelti kuorimaveitsellä nupun alapuolelta ja leikkaa tyvestä pari senttiä puumaista osaa.
Keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä,noin5-10 minuuttia.Kokeile kypsyyttä tyvestä.
Heti tarjotessasi valuta parsat lävikössä.Jos tarjoat parsat myöhemmin tai käytät vaikkapa salaattiin,jäähdytä parsat jäävedessä,säilyttääksesi kauniin vihreän värin.
hollandaise kastike
150 g voita
3 kananmunan keltuaista
sitruunanmehua
2 rkl vettä
mustapippuria
ripaus suolaa
Sulata voi kattilassa ja anna jäähtyä hieman.Mittaa vesi ja keltuaiset kulhoon ja sekoita keskenään.Nosta astia vesihauteeseen ja sekoita voimakkaasti pallovispilällä kuohkeaksi ja sakeaksi.
Ota kulho vesihauteesta.Kaada sulatettu voi keltuaissekseen ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
Mausta kastike sitruunamehulla,suolalla ja mustapippurilla.
Tarjoile.Nauti.Herkuttele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti