keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Porkkanakakku

Porkkanakakku oli täydellinen valinta poikani toiseksi synttärikakuksi.Synttärisankari kelpuutti kakun toiseksi kakukseen synttäreilleen.Tässä taannoin maistelimme ihastuttavaa porkkanakakkua,josta molemmat pidimme valtavasti.Aikaisemmin en ollut porkkanakakkua tehnyt,mutta visio mielessä kirkkaana,millainen siitä tulisi.Sokeri siirappi blogista löytyi mielenkiintoisen tuntuinen ohje,jota hieman muuntelin.Joku voi miettiä kakun hempeää väritystä,mutta siihenkin kyllä löytyy selitys.Tavallinen valkoinen tomusokeri pääsi loppumaan,kun kaikki meni tämän kakun täytteisiin,enkä sen takia aamutuimaan ostoksille lähtenyt.Poika kelpuutti hennon vaaleanpunaisen luomuksen mukisematta.Kakun teon aloitin hyvissä ajoin,että se ehtii vetäytyä ja mehustua muhevaksi herkuksi.Täytyy sanoa että kakusta tuli oikein herkullinen  ,varmasti teen uudelleenkin .

pohjaan tarvitset:
5 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
4 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1-2 tl jauhettua kanelia
500 g porkkanoita hienon hienoksi raastettuna
4 kpl kananmunia
1 dl rasvatonta maitoa
3 tl sitruunanmehua
3 dl hienoa sokeria
2 dl rypsiöljyä

Voitele ja vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka.Voitele myös leivinpaperi ja korppujauhota vuoka kauttaaltaan.Raasta kuoritut porkkanat hienoksi raasteeksi.Sekoita sitruunanmehu ja maito.Maidon on tarkoitus juoksettua.Sekoita kuivat aineet keskenään.Sekoita keskenään porkkanaraaste,kananmunat,maito ja öljy.Lisää kuivat aineet nesteisiin ja sekoita tasaiseksi.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 1 -1,5 tuntia,kunnes kypsä.Pitää olla kypsä,ettei lässähdä keskeltä kuopalle.

Tuorejuustotäyte:

400 g tuorejuustoa
2 dl tomusokeria

Vaniljakreemi:
300 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl rasvatonta maitoa
n.500-600g sokerimassaa
Vatkaa huoneenlämpöinen voi,3 dl tomusokeria,vaniljasokeri ja maito sähkövatkaimella vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja 2 dl tomusokeria.
Siirrä puolet vaniljakreemistä toiseen kulhoon ja kääntele sekaan tuorejuustoseos.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen.Täytä kakku tuorejuustotäytteellä ja kuorruta kakku lopulla vanilja kreemillä.

Kuorruta kakku sokerimassalla.Ripottele leivinpöydälle tomusokeria ja kauli pallomaiseksi muotoiltu sokerimassa mahdollisimman ohueksi.Laita kaulittu massa kaulimen avulla mahdollisimman sileäksi tasoitetun kakun päälle.Leikka terävällä veitsellä ylimääräinen kuorrute pois ja tee siitä vaikkapa koristeita kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti