maanantai 21. maaliskuuta 2016

Karitsankare yrteillä ja valkosipulilla

Karitsankare  on näyttävä nopeasti valmistuva herkku pääsiäispöytään.Lampaanlihaa on hyvin saatavissa ympäri vuoden.Lampaankare on ulkofileetä,jossa on mukana myös kylkiluuta ja rasvaa.Kare voidaan kypsentää kokonaisina rimpsuna tai leikata yksittäisiksi viipaleiksi.Itse tykkään kokonaisena kypsentämisestä enemmän,koska liha pysyy mehevänä,eikä kuivu .Lampaankare on parhaimmillaan puolikypsänä,sisältä punertavana,sisälämpötilan ollessa 54-58 astetta.

Raaka-aineet:

pari riviä karitsankaretta
valkosipulia
Timjamia,persiljaa,rosmariinia
suolaa,mustapippuria rouhittuna
öljyä

Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön tai voit laittaa lihan marinoitumaan jo edellisenä päivänä.
Hienonna marinadia varten valkosipulit ja yrtit hienoksi rouheeksi.Sekoita keskenään tilkka öljyä ja yrtit ja suola.Ruskista kareet kokonaisina kuumalla pannulla muutaman rosmariinin ja timjamin oksan kanssa.Siirrä uunivuokaan .Tällä kertaa tein mausteseoksen blenderissä kokeeksi .Levitä mausteseos lihan päälle  ja hiero se lihan pintaan.

Kypsennä 220-240 asteessa kunnes sisälämpö  n.58 astetta.Kääri folioon vetätymään .Leikkaa luiden välistä paloiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti