sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Lemoncurd juustokakku

Raikas sitruunainen juustokakku valmistuu suhteellisen nopeasti.Kakun hyytyminen vaan vie aikaa pari kolme tuntia.Parhaimman rakenteen tietysti saa.jos tekee kakun jo edellisenä päivänä.Tämän kakun ideana oli kiva pääsiäiskakku,mitä varten olin hankkinut ihania linnunmunan näköisiä  raemunia.Pääsiäiseen sopii myös ihanan raikas sitruuna.Idea kypsyi pikkuhiljaa,kunnes se oli yhtäkkiä aivan selvä eli lemoncurd juustokakku.Koristeita vaihtamalla kakusta saa aina vähän erinäköisen.Minulla oli vielä jäljellä viimeviikolla tekemiäni ihania rapeita marenkeja.Kakun päälle vielä ihanaa tuoretta minttua ja muutama mansikka väripilkuiksi.



pohja:

200 g digestive keksejä

100-125 g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sulata voi.Sekoita keskenään ja painele sen jälkeen leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan päälle.Laita odottamaan jääkaappiin täytteen valmistumisen ajaksi.


täyte:

200 g tuorejuustoa

200 g sitruunarahkaa

3 dl vaahdotettavaa kermaa

3 liivatelehteä

1 dl sokeria

1 sitruunan mehu

1 appelsiinin tai sitruunan kuoriraaste

itsetehtyä tai valmista lemoncurd tahnaa


Vaahdota kerma.Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.Raasta sitruunan appelsiinin kuorista raaste.Purista sitruunasta mehu.Kuumenna sitruunanmehu ja liota liivatelehdet sen joukkoon.Sekoita sähkövatkaimella kermavaahdon joukkoon tuorejuusto,sitruunarahka ja struunamehu,jossa liivatteet joukossa..Lemoncurdia voi sekoittaa massan joukkoon tai kakun hyytymisen jälkeen kakun pinnalle.Laita täyte vuokaan ja tasoita.Anna hyytyä jääkaapissa tunti tai pari .Levitä lemoncurd pinnalle ohuelti.

Irrota kakku varovasti irtopohja vuoasta.Siirrä varovasti tarjoilualustalle ja koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti